Teaterforestilling: Dømt til evig fortapelse

«Du er fanget i Djevelens listige garn, besudlet av det verdslige og nedrige liv!» Det var beskjeden 18 år gamle Wenche fikk da hun ville bli skuespiller. Over 40 år senere har fordømmelsen blitt til en personlig beretning om hvor mye det koster å ta egne valg. Teaterforestillingen "Dømt til evig fortapelse" er produsert av Trøndelag Teater i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår frue menighet. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikken og spiller orgel til denne forestillingen, sammen med skuespiller Wenche Strømdahl.

05.11.20 torsdag kl. 20:00
BILLETTER

I denne forestillingen viser skuespiller Wenche Strømdahl oss hvordan hennes livsreise utartet seg, etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke på starten av 70-tallet. Det skulle ta henne flere år å trosse denne fordømmelsen og kjempe seg fri fra forventningene, finne forståelse og ikke minst – forsoning.
Angrep fra autoritetspersoner kan være vonde å takle for unge mennesker i sin mest sårbare fase av livet. Det handler om hvordan ord får lov til å ta alt for stor plass – og om hvordan vi må kjempe mot dem for å meisle ut vår egen vei. Hva gjør dette med troen til et menneske? Strømdahl begynte sitt liv kristne miljøer og historien når sitt naturlige endepunkt i den storslagne kirken.

Dømt til evig fortapelse er produsert av Trøndelag Teater i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, og ble første gang fremført i Nidarosdomen. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikk og spiller orgel til denne forestillingen. Musikken fra det mektige Steinmeyerorgelet var gjennom forestillingen en viktig medspiller til Strømdahls monolog, og nå får vi høre den med toner fra vårt eget flotte orgel i Bodø domkirke!

Medvirkende:

Wenche Strømdahl, skuespiller       

Petra Bjørkhaug, orgel

Lyd & lys ved InTune

 

Terje Visnes
Petra Bjørkhaug og Wenche strømdahl
Terje Visnes
Terje Visnes