AVLYST GRUNNET COVID-19: Schnittkes requiem

Å ha festival midt i en pandemi er hverken enkelt eller ønskelig. Situasjonen med covid-19 har tilspisset seg, og vi har måtte gjøre noen grundige vurderinger. Vi har satt oss grundig inn i de anbefalinger som har kommet mtp. smittevern, og vi forholder oss til regler og rutiner som til en hver tid gjelder.
Beredskapsteamet i Bodø kirkelige fellesrådet har vurdert gjenstående program i BIOF 2020, og bestemt at det ikke er tilrådelig å gjennomføre avslutningskonserten med Schnittkes requiem i Bodø domkirke kl 19.00 på søndag. Vi støtter avgjørelsen og avlyser derfor denne konserten. Vi ønsker å bidra til å begrense smitte, og dette arrangementet involverer for mange mennesker enn situasjonen med covid-19 tillater. Det er svært beklagelig med tanke på alt arbeid, øving og ressurser som er lagt ned i denne produksjonen, men dessverre nødvendig. Alle som har kjøpt billetter vil få det refundert.

08.11.20 søndag kl. 19:00

Som åpningsverk får vi høre Te Deum av den Estiske komponisten Peteris Vasks, framført av domkantor i Tromsø domkirke, Hijoo Moon. Så avslutter vi årets orgelfestival med Schnittkes requiem, framført av Bodø domkor, solister fra det profesjonelle ensemblet Vocal Art og sammensatt orkester. Orkesteret består av frilansere samt musikere fra Bodø Rhythm Group, Helgeland Sinfonietta og Bodø domkirke. Dirigent Gro Bergrabb.

Alfred Schnittke var en av 1900-tallets store sovjetiske komponister. Han levde i en politisk spenning han delte med mange komponistkolleger og en kulturell spenning med jødisk far født i Frankfurt og volgatysk mor. Requiem er et storslått og gripende verk som ble "smuglet" inn i scenemusikken til teaterstykket Don Carlos og unngikk dermed sensurens radar.

Schnittke setter koristene på prøve med voldsomme kontraster i et, til tider dissonerende tonespråk og beskriver lyset og mørket med bred og noen ganger svært bustete pensel. Korsatsen er vakker men krevende, tonal, med hele tiden en blanding av dur og moll, noe som gir en sursøt klang. Orkestreringen er bemerkelsesverdig; piano, orgel, celesta, blåsere, el-gitar og el-bass - og ikke minst en masse slagverk; marimba, vibrafon, pauker, klokker med mere.

En stor takk til Arktisk filharmoni for utlån av instrumenter!

Stor takk også til Vocal Art, Bodø Rhythm Group og Vefsn kulturskole som bidrar med sangere og musikere i denne produksjonen.

What do you want to do ?
New mailCopy

Medvirkende:

Te Deum

Orgel: Hijoo Moon

 

Schnittkes requiem

Dirigent Gro Bergrabb

Bodø domkor

Solister fra Vocal Art

 

Orgel: Prof. Inger-Lise Ulsrud, Norges Musikkhøgskole

Celesta: Øystein Jæger, Bodø domkirke

Klaver: Franciska Wika, Helgeland sinfonietta

Trompet: Toril Fosby, Helgeland sinfonietta

Trombone: Rasmus Henriksen

El-gitar : Martin Høgberg, Bodø Rhythm Group

El-bass: Christo Stangnes, Bodø Rhythm Group

Slagverk: Øyvind Øksnes, Geir Nordeng, Vidar Thorbjørnsen og Rolf-Cato Raade

What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
Ulv Holbye
Erika Hebbert
Dirigent Gro Bergrabb