Orgelkonsert med Hanne Kuhlmann - Bodø domkirke

Vi er stolte over å ønske velkommen til konsert med vår nye kunstneriske leder for perioden 2022 - 2023, Hanne Kuhlmann, domkantor ved Vor Frue kirke i København. Kuhlmann har satt sitt preg på valg artister, og får her sin egen konsert der hun har valgt å spille verker av Cécar Franck og Charles-Marie Widor:

Fredag 11. november kl. 19.00
BILLETTER HER:
CÉSAR FRANCK   (1822-1890)                               

- Grande Pièce Symphonique, op. 17

CHARLES-MARIE WIDOR   (1844-1937) 

- Symfoni nr. 5, op. 42 nr. 1

Allegro vivace

Allegro cantabile         

Andantino quasi allegretto

Adagio

Toccata

Om Hanne Kuhlmann: 

Allerede som 15-åring ble Hanne Kuhlmann opptatt på Det Jydske Musikkonservatorium i Århus. Senere, etter flere års undervisning på konservatoriet av domorganist Anders Riber, oppsøkte hun andre hovedsteder for å utvikle seg videre. Det ble til studieopphold i Paris og London, som opp gjennom 90-tallet gjorde henne til en så dyktig musiker at hun vant flere internasjonale orgelkonkurranser. I København var hun innen da blitt tatt opp i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og studerte hos prof. Hans Fagius.

I 2008 blev hun ansatt som 2. organist i Vor Frue Kirke – Københavns Domkirke. Og fire år senere fikk hun stilling her som domorganist.

Siden 1990 har Hanne Kuhlmann spilt konserter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, England, Holland, Russland, Frankrike, Litauen og Serbia, bl.a. i Nidarosdomen, Finlandia-salen, Westminster Abbey, St. Petersburg Philharmonien, St. Bavo Kerk i Haarlem og Notre Dame-katedralen i Paris.