Marja-Liisa Orgelsuite - Beddingen kulturhus

På Beddingen, Bodøs nye kulturhus i molorota kan du få med deg en unik opplevelse lørdag kveld - De ble hindret av flystreiken i 2019, så kom en pandemi i 2020 og 2021, men NÅ kommer de endelig hit med Marja-Liisa orgelsuite! Seks organister fra Norge, Sverige og Finland, med hvert sitt sammenleggbare trøorgel, spiller musikk skrevet Marian Torset. Orgelsuiten er noe midt mellom konsert og forestilling, og de lover et lydbilde du aldri før har opplevd.

Lørdag 12. november kl. 20.00
BILLETTER HER:

Unik orgelkonsert

Marja-Liisa Orgelsuite er et musikalsk møte mellom seks sammenleggbare trøorgel fra Norden. Idemaker og komponist er Mariann Torset fra Målselv, og i november samler hun sine musikere til turné mellom to orgelfestivaler i Östersund og Bodø.

Trøorgel har vært et viktig komp-instrument i finsk og svensk folkemusikk i over 100 år, og Norge har de siste tiårene kommet etter. Før i tida ble trøorgelet mest brukt til å lede sangen i skole og forsamlingshus, og i dag har instrumentet en sentral plass hos mange av Nordens mest kjente folkemusikere. Musikerne i Marja-Liisa Orgelsuite har veldig ulik musikalsk bakgrunn, men alle har et sterkt forhold til sitt trøorgel. Orgelsuiten er noe midt mellom konsert og forestilling, og vi kan love et lydbilde du aldri før har opplevd.

Marja-Liisa Orgelsuite er en samproduksjon mellom festivalen Kalottspel og Folkemusikk Nord, og var bestillingsverk til Kalottspel i august 2018. Siden den gang har ensemblet turnert både i Norge, Sverige og Finland i regi av Folkemusikk Nord. Sigurd Johan Heide fra dansekompaniet Kartellet har vært med å skape forestillingen som koreograf, og da er det mye som tyder på god bevegelse i forestillingen.

Musikere           

Mariann Torset (N)                                          

Lena Jinnegren (N)                         

Leija Lautamaja (Fi)                                         

Jouko Kyhälä (Fi)           

Kristina Bergström (S)

Janne Strömstedt (S)

 

Komponist        Mariann Torset
Koreograf          Sigurd Johan Heide, Kartellet
Produsent         Terje Foshaug, Folkemusikk Nord

Turnérute:       

Ons 9/11 - Orgelveckan i Östersund, Exercishallen

Tor 10/11 - Trofors samfunnshus Grane

Fre 11/11 - Hemnes sentralskoles Aula, Hemnesberget

Lør 12/11 - Bodø Internasjonale Orgelfestival, Beddingen kulturhus

 

Anmeldelse folkemusikk.no:

https://www.folkemusikk.no/marja-liisa-orgelsuite-hamar/

Teaser:

https://www.youtube.com/watch?v=EtOZpbeX4n0