Kino-orgelkonsert med Bjørn Andor Drage - Bodin kirke

"Shoulder Arms" - BIOF 2022 avsluttes i vakre Bodin kirke, med improvisert musikk til film. Prof. Bjørn Andor Drage ved tangentene.

Søndag 13. november kl. 18.00
BILLETTER HER:

Orgelfestivalen har hatt tradisjon med å vise stumfilm, der ulike artister har improvisert på orgel til filmen. Konserten pleier å være et populært innslag i festivalen, og i år er det prof. Bjørn Andor Drage som sitter ved tangentene. Drage har spilt til film under BIOF flere ganger tidligere, og det er svært gledelig at han har takket ja til å spille årets kino-orgelkonsert.

Årets film er en av Charlie Chaplin sine mindre kjente stumfilmklassikere, nemlig filmen «Shoulder Arms»  fra 1918 - på norsk kjent som «På aksel gevær». Det er på denne tiden Chaplin begynner å produsere egne filmer, først gjennom First National, deretter med United Artists, et selskap han var med å grunnlegge. Chaplin skrev, produserte, regisserte og spilte i ni filmer distribuert av First National mellom 1918 og 1923, og Shoulder Arms er en av dem.

Filmen handler om Charlie som blir vervet til militærets tropp for nybegynnere. Han blir utsendt til frontlinjen i Frankrike under 1. verdenskrig , og får oppleve alle skyttergravslivets prøvelser – snikskyttere, matrasjoner, ensomhet, lus og annet utøy. Han møter en fransk jente, som han deretter redder fra de tyske troppene. Etter å ha skjult seg bak en rekke forkledninger klarer han å kapre den tyske keiseren, kronprinsen og general von Hindenburg… for så å våkne opp og innse at han fremdeles er i nybegynnertroppen.

I hovedrollen Charlie Chaplin selv, og han spiller mot Edna Purviance og broren Sydney.

Filmen vises i samarbeid med Bodø filmklubb.