Milkica Radovanovic - Lunsjkonsert i Rønvik kirke

Velkommen til lunsjkonsert med Milkica Radovanovic i Rønvik kirke!
Konserten avslutter orgelsafarien som ender i Rønvik kirke, og Radovanovic skal spille verker av Bach, Widor og Messiaen.

Lørdag 13. november kl. 13.00
BILLETTER

Milkica Radovanovic er organist og pianist med et bredt og allsidig repertoar, som spenner fra tidlig barokkmusikk til samtidsmusikk. Hun er aktiv som solist og kammermusiker, er en ettertraktet akkompagnatør og en verdsatt lærer. Hun opptrer jevnlig i inn- og utland.  Hun er en av semifinalistene i Nordic Organ Competition, var semifinalist i den Internasjonale Bach-konkurransen i Leipzig i 2018 og hun har vunnet priser for opptredener både innen kammermusikk og som solist på internasjonale konkurranser, blant annet Internasjonal klaverkonkurransen Roma i Italia, Internasjonal klaverkonkurransen "Dr Vojislav Vuckovic", Europeisk musikk-konkurransen Citta di Moncalieri i Italia,  Kammermusikk-konkurransen i Stavanger i Norge.


Milkicas utrettelige energi, drivkraft og lidenskap har brakt henne mange priser og utmerkelser. Hun er mottaker av HRH Crown Prince Alexander II-prisen, gullmedaljen fra Nis Kommune for utmerket prestasjon, og sølvmedaljen som høyeste utmerkelser av Universitetet i Nis.
Milkica er utdannet ved Universitetet i Nis og Universitetet i Stavanger, hvor hun tok Master degree i både piano og orgel.  Hun har studert orgel hos Inger-Lise Ulsrud, Vidar Vikøren og Bjørn Andor Drage, og piano hos Erling R.Eriksen og Daniel Rohm.


Milkicas tolkninger av verker med stor stilistisk bredde og fremførelse kjennetegnes av teknisk perfeksjon, et kraftfullt temperament, fraseringsevne, intellektuell kontroll og et ekstraordinært grep om form. Hennes kunstneriske vilje og emosjonelle instinkt opptrer aldri hjemløst eller frakoblet grundig refleksjon og et sikkert intellektuelt overblikk. Hennes tolkning av Bach verker inneholder alt fra elegant utførelse av dekorative detaljer, bevissthet om retoriske elementer, til den nitide oppmerksomhet omkring dypere strukturelle og konstruktive prinsipper.

Milkica Radovanovic