FESTIVALPROGRAM BIOF 2021

Det er med stor glede vi ønsker velkommen til nok en festival! I fjor klarte vi å gjennomføre til tross for at korona gjorde sitt inntog for alvor og stengte ned det meste av kulturell aktivitet. Nå håper vi å kunne gjenta med enda større suksess, flere konserter og plass til MYE publikum. Akkurat slik vi helst vil, der musikken står i sentrum og ikke redselen for et virus.

FESTIVALPROGRAM

Vi synes vi har fått til et program med stor bredde. Hele fem dager med både orgelkonserter, konserter med kor og orkester, pubkonsert, jazzkonsert, orgelsafari og kino-orgelkonsert. Håper mange blir fristet til å kle på seg vinterjakken og komme på konsert! Det blir en hærlig miks av musikere, kursdeltagere, studenter og publikum - og fantastiske opplevelser i våre vakre kirker.

I år som i fjor har vi pga. pandemien valgt å holde oss til norske artister, og har hentet et kremlag av kirkemusikere: Vår kunstneriske leder prof. Inger-Lise Ulsrud fra NMH, domkantor i Bergen Sigurd Melvær Øgaard, domkantor i Tønsberg Espen Melbø og Milkica Radovanovic fra Stavanger er blant hovedartistene på festivalen.

Musikk i Nordland gjester festivalen med en storslagen produksjon, med seg har de musikere fra Hærens musikkorps, Brøstadbotn Barokkband samt det beste Nord-Norge har å by på av kor, Vokal Nord fra Tromsø og Vocal Art fra Bodø. I tillegg deltar lokale sangere. De fremfører Magnificat av både far og sønn Bach, og spiller på originale instrumenter fra barokken.

Arktisk filharmoni fremfører Mozarts requiem med stort guttekor, også dette en storslagen konsert. På Piccadilly spiller folkemusikktrioen Snipp Snapp Snute sammen med felespiller Leif Egil Barth.

I Rønvik kirke lørdag blir det intet mindre enn plateslipp! Martin Høgberg fra Bodø Rhythm Group har sammen med organist Thomas Torstrup skrevet ny musikk for kirkeorgel, elgitar og saksofon, sammen med intet mindre enn jazznestor John-Pål Inderberg!

Med andre ord et stjernelag av flinke artister finner veien til Bodø denne helgen. Og i tillegg blir det som vanlig fagdager for kirkemusikere, kurs for barn og ungdom, og  studenter fra kirkemusikkutdanningene i Tromsø og Oslo. Studentene spiller bl.a.  tre gratis lunsjkonserter, deltar på faglig program og mesterklasser. Lørdag formiddag kan alle som vil få bli med på en orgelsafari  - vi besøker alle byens kirker og får en demonstrasjon av alle orglenes unike kvaliteteter.

Vår kunstneriske leder, prof. Inger-Lise Ulsrud fra Norges Musikkhøgskole avslutter årets festival med kino-orgelkonsert i vakre Bodin kirke. "Historien om en gut" er virkelig et smykke fra norsk filmhistorie - en nydelig stumfilm fra1919 som passer for hele familien. Gutten som spiller hovedrollen fikk faktisk tilbud fra Hollywood etter sin innsats i rollen som unggutten Esben. Og det hele med vakkert tonefølge av Ulsrud, som improviserer til filmen på det flotte orgelet i Bodin kirke. 

Historien om en gut handler om unggutten Esben, spilt av filmskaperens sønn Esben Lykke-Seest, som uforskyldt blir anklaget for tyveri. Esbens far tror ham ikke, og i skuffelse rømmer han hjemmefra. Han kommer i kontakt med en rekke ulike miljøer, og rømmer til slutt fra en røverbande som etter en dramatisk jakt blir fanget av politiet. Esben vender hjem, og får vite at faren har fått rede på at han er uskyldig.

Med dette håper vi å ha noe å by på for enhver smak, og feirer orgelet, instrumentenes dronning, sine utallige muligheter. 

Vi ønsker hjertelig velkommen på konsert!