w

Avslutningskonsert: Schnittkes requiem

Vi avslutter årets orgelfestival med Schnittkes requiem, framført av Bodø domkor, Dolstad kammerkor, sangere fra det profesjonelle ensemblet Vocal Art og sammensatt orkester. Orkesteret består av frilansere samt musikere fra Helgeland Sinfonietta og Bodø domkirke. På orgel BIOF´s kunstneriske leder Inger-Lise Ulsrud. Dirigent Gro Bergrabb.

08.11.20 søndag kl. 19:00
15.09.202008:57 Tove Helen Bakkemo

Alfred Schnittke var en av 1900-tallets store sovjetiske komponister. Han levde i en politisk spenning han delte med mange komponistkolleger og en kulturell spenning med jødisk far født i Frankfurt og volgatysk mor. Requiem er et storslått og gripende verk som ble "smuglet" inn i scenemusikken til teaterstykket Don Carlos og unngikk dermed sensurens radar.

Schnittke setter koristene på prøve med voldsomme kontraster i et, til tider dissonerende tonespråk og beskriver lyset og mørket med bred og noen ganger svært bustete pensel. Korsatsen er vakker men krevende, tonal, med hele tiden en blanding av dur og moll, noe som gir en sursøt klang. Orkestreringen er bemerkelsesverdig; piano, orgel, celesta, blåsere, el-gitar og el-bass - og ikke minst en masse slagverk; marimba, vibrafon, pauker, klokker med mere.

(Billettsalg: info kommer)

What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
Ulv Holbye
Erika Hebbert
Dirigent Gro Bergrabb