Avslutningskonsert i Bodin kirke

Vår kunstneriske leder, prof. Inger-Lise Ulsrud fra Norges Musikkhøgskole avlutter årets festival med konsert i vakre Bodin kirke.

Søndag 14. november kl. 18.00
25.06.202118:59 Tove Helen Bakkemo

Inger-Lise Ulsrud er professor i orgel og orgelimprovisasjon ved Norges Musikkhøgskole, og kantor i Uranienborg kirke i Oslo. Utdannet ved Norges Musikkhøgskole (kirkemusikk), Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt am Main (diplomeksamen som konsertorganist), Stockholm (orgelimprovisasjon) og Düsseldorf (Messiaen). I 1991 ble hun prisvinner ved improvisasjonskonkurransen i Altenberger Dom, og i 1996 debuterte hun i Oslo konserthus.

I tillegg til omfattende konsertvirksomhet i Russland og store deler av Europa, har Ulsrud regelmessig gitt mesterklasser i inn- og utland. Hun har også medvirket til flere CD-innspillinger og solo CD-er, bl.a. Olivier Messiaen: Early organ works og Meditatio: to orgelsykluser av Kjell Mørk Karlsen.

Inger-Lise Ulsrud har innehatt en rekke verv som medlem av Koralbokkomitéen, i tilknytning til utgivelsen av Norsk Salmebok 2013. Hun har vært jurymedlem ved Kungliga Musikaliska Akademien, styremedlem i Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og i Oslo orgelfestival. Hun er også benyttet som jurymedlem ved internasjonale orgelkonkurranser. I tillegg har hun vært leder av kirkemusikkavdelingen ved Norges Musikkhøgskole i en årrekke. Hennes fagbok i orgelimprovisasjon En improvisators betroelser utkom på Cantando Musikkforlag høsten 2018.

I 2020 og 2021 er hun Bodø Internasjonale Orgelfestivals kunstneriske leder, og det er vi veldig stolte av!!

(Mer info om konserten og billettsalg kommer)

Inger-Lise Ulsrud
, click to open in lightbox