Om BIOF

Bodø Internasjonale Orgelfestival er en årlig festival som finner sted i slutten av april.

08.02.201810:54 Laila Lovise Bjølgerud

Bodø Internasjonale Orgelfestival ble opprettet i kjølvannet av innvielsesarrangementene for det nye orgelet i Rønvik kirke i 2002. Siden 2003 har det vært arrangert festival under BIOF-fanen i Bodø. Festivalen har i alle år vært lagt til uken hvor 26. april faller, altså fødselsdagen til komponisten Fridthjov Anderssen. Her presenterer vi klassiske orgelkonserter, orgel i samspill, rytmiske konserter, lunsjkonserter, korkonserter, mesterklasser og andre orgelrelaterte konserter og arrangementer. I tillegg finner Kirkemusikksenter Nords fagdager, orgelkurs for ungdom og barnas orgelfest sted samtidig som festivalen, og sammen med studentene som gjester oss fra ulike musikkutdanningsinstitusjoner, setter deltakerne her sitt preg på programmet. 

Fra og med BIOF 2020 har vi valgt å flytte festivalen til begynnelsen av november. Årets datoer er 4. - 8. november 2020. Nytt av året er at vi har fått Inger Lise Ulsrud, professor ved Norges Musikkhøgskole som vår kunstneriske leder.

Kunstnerisk leder:

  • Inger Lise Ulsrud, professor i orgel og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole

Biografi: Inger-Lise Ulsrud har sin utdannelse fra Norges musikkhøgskole (kirkemusikk), Hochschule für Musik und Darstellende Kunst i Frankfurt am Main (diplomeksamen som konsertorganist), Stockholm (orgelimprovisasjon) og Düsseldorf (Messiaen).

I 1991 ble hun prisvinner ved improvisasjonskonkurransen i Altenberger Dom, og i 1996 debuterte hun i Oslo Konserthus.

Inger-Lise Ulsrud har en omfattende konsertvirksomhet og har deltatt på en rekke internasjonale orgeldager og festivaler i Russland og store deler av Europa. Av disse nevnes spesielt Thomaskirken i Leipzig, Marktkirche i Halle, domkirken i Riga, Passauer Dom, Salzburger Dom, Schleswiger Dom, Birmingham Cathedral, Hallgrimskirkja i Reykjavik og Nidarosdomen.

Siden 1993 har Inger-Lise Ulsrud undervist i orgel og orgelimprovisasjon ved Norges musikkhøgskole og regelmessig gitt mesterklasser i improvisasjon i inn- og utland.

Hun er nå professor i orgel og improvisasjon ved Norges musikkhøgskole og kantor i Uranienborg kirke i Oslo. Inger-Lise Ulsrud har medvirket ved en rekke CD-innspillinger.

Programkomité:

  • Gro Bergrabb, domkantor i Bodø domkirke
  • Henrik Sand Dagfinrud, konstituert daglig leder for Bodø 2024, freelance sanger og pådriver for arbeid med kormusikk av Fridthjov Anderssen

Daglig leder og produsent:

  • Tove Helen Bakkemo
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
What do you want to do ?
New mailCopy
Inger Lise Ulsrud
, click to open in lightbox
Gro Bergrabb
, click to open in lightbox
Erika Hebbert
Henrik Sand Dagfinrud
, click to open in lightbox
Tove Helen Bakkemo
, click to open in lightbox