Om BIOF

Bodø Internasjonale Orgelfestival er en årlig festival som finner sted i november.

08.02.201810:54 Laila Lovise Bjølgerud

Bodø Internasjonale Orgelfestival ble opprettet i kjølvannet av innvielsesarrangementene for det nye orgelet i Rønvik kirke i 2002. Siden 2003 har det vært arrangert festival under BIOF-fanen i Bodø. Festivalen har i alle år vært lagt til uken hvor 26. april faller, altså fødselsdagen til komponisten Fridthjov Anderssen.

Her presenterer vi klassiske orgelkonserter, orgel i samspill, rytmiske konserter, lunsjkonserter, korkonserter, mesterklasser og andre orgelrelaterte konserter og arrangementer. I tillegg finner Kirkemusikksenter Nords fagdager, orgelkurs for ungdom og barnas orgelfest sted samtidig som festivalen, og sammen med studentene som gjester oss fra ulike musikkutdanningsinstitusjoner, setter deltakerne her sitt preg på programmet. 

Fra og med BIOF 2020 har vi valgt å flytte festivalen til begynnelsen av november.

Årets datoer er 10. - 14. november 2021. Og i år som i fjor er Inger Lise Ulsrud, professor ved Norges Musikkhøgskole vår kunstneriske leder!

Kunstnerisk leder:

  • Inger Lise Ulsrud, professor i orgel og improvisasjon ved Norges Musikkhøgskole

Programkomité:

  • Øystein Jæger, domkantor i Bodø domkirke
  • Mikael Rønnberg, daglig leder av Vocal Art, freelance sanger, dirigent, musiker og pådriver for arbeid med kormusikk av Fridthjov Anderssen

Daglig leder og produsent:

  • Tove Helen Bakkemo
Inger Lise Ulsrud
, click to open in lightbox
Øystein Jæger
, click to open in lightbox
Tove Helen Bakkemo
, click to open in lightbox