Om BIOF

Bodø Internasjonale Orgelfestival er en årlig festival som finner sted i november.

Bodø Internasjonale Orgelfestival ble opprettet i kjølvannet av innvielsesarrangementene for det nye orgelet i Rønvik kirke i 2002. Siden 2003 har det vært arrangert festival under BIOF-fanen i Bodø. Festivalen har i mange år vært lagt til uken hvor 26. april faller, altså fødselsdagen til komponisten Fridthjov Anderssen.

Her presenterer vi klassiske orgelkonserter, orgel i samspill, rytmiske konserter, lunsjkonserter, korkonserter, mesterklasser og andre orgelrelaterte konserter og arrangementer. I tillegg finner Kirkemusikksenter Nords fagdager, orgelkurs for ungdom og barnas orgelfest sted samtidig som festivalen, og sammen med studentene som gjester oss fra ulike musikkutdanningsinstitusjoner, setter deltakerne her sitt preg på programmet. 

Fra og med BIOF 2020 har vi valgt å flytte festivalen til begynnelsen av november.

Årets datoer er 9. - 13. november 2022. Nytt av året er at vi har fått ny kunstnerisk leder for en to-års periode: Hanne Kuhlmann, domkantor i Vor Frue Kirke, domkirken i København!

Kunstnerisk leder:

  • Hanne Kuhlmann, domkantor i Vor Frue Kirke, domkirken i København!

Programkomité:

  • Brian Hepworth, domkantor i Bodø domkirke
  • Mikael Rønnberg, daglig leder av Vocal Art, freelance sanger, dirigent, musiker og pådriver for arbeid med kormusikk av Fridthjov Anderssen

Daglig leder og produsent:

  • Tove Helen Bakkemo
Hanne Kuhlmann
Brian Hepworth
Mikael Rønnberg
Tove Helen Bakkemo