Velkommen til BIOF 9. - 13. november 2022!

Velkommen til Bodø Internasjonale Orgelfestival - i år feirer vi 20-års jubileum! Helt siden 2002 og fram til 2022 har vi fylt byens kirker og andre konsertarenaer med flotte konserter, fagdager for kirkemusikere og kurs for barn og unge. I år blir det også konferanse for orgelpedagoger. Og det kommer artister fra både Norge, Sverige, Finland, Danmark, Frankrike og Canada. Vi gleder oss! Kommer du?

Vi har fra i år ny kunstnerisk leder i en to-årsperiode, Hanne Kuhlmann, domkantor i Vor Frue Kirke i København. Hun avløser Prof. Inger-Lise Ulsrud, og skal både spille konserter  og har satt sitt preg på valg av artister og konsertprogram.

Konsertene går av stabelen allerede fra onsdag 9. november, og vi kan presentere et rikholdig program: orgelkonserter med internasjonale artister, konsert med seks trøorgel på hjul og egen regi(!), mørk, vakker og monumental operaproduksjon transkribert for orgel og klaver, med egen lys og videodesign, orgelsafari, kino-orgelkonsert, og vi får høre Cécar Franck´s kjente klaverkonsert samt fiolinsonate  i en egen konsert med MiN-ensemblet. C. Franck vil få fokus i flere  av konsertene , som vår markering av hans 200-års jubileum. Det blir også egen ungdomskonsert, og kirkemusikkstudenter inviteres til å spille lunsjkonserter. Fullstendig konsertprogram slippes fortløpende utover sommer/høst.

Faglig program:

  • Fagdager for kirkemusikere og kirkemusikkstudenter 9. - 10. november
  • Konferanse for orgelpedagoger (TBA)
  • Åpen mesterklasse med Isabelle Demers, torsdag 10. november
  • Åpen mesterklasse med Shin-Young Lee, fredag 11. november
  • Kirkemusikkurs for ungdom 10. - 13. november
  • Barnas Orgelfest 12. november

Påmelding til kurs og konferanse legges ut fortløpende på Kirkemusikksenter Nord sin hjemmeside: www.kin.no

Påmelding til mesterklassene/studentopphold på BIOF´s sin hjemmeside.

Kunstnerisk leder Hanne Kuhlmann